keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

13. Tanssii herra Pippurin kanssa


Herra Pippuri piteli kädessään juuri äsken postiluukusta tipahtanutta esitettä. Se oli värikäs ja tuoksui tuoreelle painomusteelle. Herra Pippuri nuuhkaisi sitä varovasti. Mikään ei voittanut uuden painotuotteen tuoksua. Varsinkin kirjat tuoksuivat ihanalle, mutta herra ei ylenkatsonut edes ruokakaupan vaatimatonta mainosta.

Tämä esite herätti herra Pippurin mielenkiinnon kuitenkin muista syistä kuin hajunsa perusteella. Pieni kirjanen nimittäin sisälsi tietoa syksyn harrastusmahdollisuuksista. Se oli kaupungin Kansalaisopiston ohjelma. Herralla oli kiikarissa eräs tietty kurssi. Ajatus oli itänyt mielessä jo vuosikausia. Nuorena miehenalkuna herra oli asiasta haaveillut, mutta opiskelu, työ ja ennen kaikkea kohtuuton itsekritiikki olivat estäneet häntä aloittamasta. 

Nyt, kypsässä iässä herra Pippuri oli kuitenkin eri maata. Hän oli rohkea ja ennakkoluuloton, kokeilunhaluinen ja melkeinpä villi. Tästä uudesta, nautittavasta elämästään herra Pippuri sai kiittää tuttavarouvaa, rouvaa, johon tutustui keräilytapahtumassa pari vuotta sitten. Hänen avullaan herra oppi nauttimaan elämästä aivan uudella tavalla. Nyt hän uskaltaisi lähteä kokeilemaan uutta harrastustakin. He ilmoittautuisivat sinne rouvan kanssa yhdessä.

Uusi harrastus erosi paljon siitä mitä herra Pippuri oli tottunut tähän astisessa elämässään tekemään. Postimerkit ja keräily olivat vieneet vuosia hänen ajastaan, eikä hän aikonut hylätä niitä nytkään. Aikaa jäisi vielä keräilyllekin, vaikka uusi harrastus vieneekin viikosta tunteja. 

Herra Pippuri avasi ensimmäisen aukeaman. Ylhäällä luki suurella ”Tervetuloa!” Jännittyneenä hän tutki Kansalaisopiston esitteen sisällysluetteloa. Sormi kulki pitkin riviä, ylös, alas ja sivulle. Tuossa! Tuossa se oli, sivulla 37: Lavatanssin alkeet.
Herra Pippuri luki esittelyä innostuksen puna poskillaan. ”Tule oppimaan yleisimpien lavatanssien perusaskeleet, käännökset ja helpot kuviot. Tunneilla harjoiteltaviin perustansseihin kuuluvat mm. valssi, fox, tango, humppa, jenkka jne. Aikaisempaa osaamista ei edellytetä. Voit tulla kurssille parin kanssa tai yksin.”

Herra Pippurilla oli pari. Ihastuttava pari olikin, viehättävä nainen sekä ulkoa että sisältäpäin. Siitä tulisi aivan mahtavaa. Herra Pippuri näki sielunsa silmin, miten hän kiitää tanssilattialla kevyesti ja kauniisti, sulavasti kuin Jorma Uotinen konsanaan.

- Syksyn ja talven harjoiteltuamme olisimme rouvan kanssa ensi kesänä lavalla kuin lavalla lyömättömiä, hehkutti herra Pippuri ja otti kokeeksi pari askelta olohuoneen lattialla.
” Nyt valssi soi ja kahden oomme maailmassa…”
Herra Pippuri oli hyvin, hyvin onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti